Blog

jun 09
OneDrive for Business – Uppdatera klient för att lösa synkroniseringsproblem

Microsoft har släppt en ny OneDrive for Business klient och för att OneDrive synkroniseringen ska fortsätta fungera måste klienten uppdateras.

Vi har skrivit en guide för hur uppdateringen går till.

OneDrive for Business – Uppdatera klienten >>

jun 01
Office 365 Groups - Komma igång

​En Office 365 grupp är en vidareutveckling av en distributionslista (mailgrupp) där medlemmar har en gemensam arbetsyta för e-post, konversationer, filer och kalender. Perfekt för t.ex. snabbt sammansatta projektgrupper som snabbt behöver komma igång med arbetet.

Vi har skrivit en guide för att komma igång och skapa grupper i Office 365.

Office 365 Groups - Komma igång >>

maj 27
Office - Installera språkpaket

​Om du har ett Office 365 konto där installation av Office-programmen ingår har du alltid tillgång till den senaste versionen av Office och även möjlighet att installera fler språk för t.ex. stavningskontroll eller gränssnittet. 

Den här guiden har vi skrivit i syfte att visa hur man gör för att ladda ner och installera fler språkpaket i Office.

Office - Installera språkpaket >>

maj 25
Outlook - Hantera skräppost

​Outlook har ett eget skräppostfilter som filtrerar e-post som den tror är skräppost (spam).

Ibland hamnar legitima mail i skräppostkorgen så det är viktigt att då och då gå igenom skräpposten och ifall ett legitimt mail hamnat där kan man lägga in avsändaren i betrodda avsändare. Då kommer dessa mail inte hamna i skräpposten i framtiden.

Vi har skrivit en guide på hur man kan justera nivåerna för vad som klassas som skräppost, lägga till i betrodda avsändare, spärra avsändare etc.

 

Outlook - Hantera skräppost >>

apr 12
Office 365 - Sortera e-post efter konversationer

​I Office 365 Webmail finns en funktion som sorterar meddelanden (e-post) efter konversationer. Den funktionen går att ändra efter eget behov. Den här guiden går igenom hur du stänger av eller aktiverar funktionen i webmailen.

Office 365 – Sortera e-post efter konversationer >> 

apr 11
Office 365 - Frånvaromeddelande

​I Office 365 portalen kan du ställa in automatiska svar eller frånvaromeddelanden (out of office). Vi har skrivit en guide som visar var och hur du ställer in ditt automatiska svar eller frånvaromeddelande. 

Office 365 - Automatiska svar >>

apr 07
Komma åt äldre mail i Outlook

​Outlook har en inbyggd funktion som gör att den endast laddar ner mail som är äldre än ett förinställt antal månader. Standard är 12 månader men detta går att ändra till att t.ex. ladda ner 3 månader, 6 månader, 24 månader eller allt. Den här guiden visar hur du gör för att ändra inställningen. Tänk på att ju mer du väljer att ladda ner desto större plats kommer Outlook att använda på din hårddisk. Har du en liten hårddisk kan det vara värt att behålla inställningen på 12 månader eller ev. sänka ännu mer.

Komma åt äldre mail i Outlook >>

mar 17
Reparation av Office - Windows

Vi har skrivit en guide om hur en reparation av Office (Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Skype for Business etc.) går till och vänder sig till dig som har Windows. Det kan ibland behövas om problem med dessa program uppstår eller om en tekniker råder dig till detta.

Reparation av Office - Windows >> 

feb 10
Office 365 - Stänga av Övrig e-post funktionen i Outlook.

​Om du inte tycker att funktionen Övrig e-post som finns i Outlook för Office 365 är något för dig kan du stänga av den funktionen.

Vi har skrivit en guide som visar hur du gör detta.

Office 365 - Stänga av Övrig e-post funktionen i Outlook >> 

dec 22
Öppna en delad mailbox i Outlook Web App (webmailen)

​I Outlook kan man ha rättigheter på delade mailboxar och de dyker i Windows upp per automatik i Outlook.

Men om man t.ex. sitter på en dator utan Outlook eller bara föredrar att arbeta i webmailen kan man komma åt dessa delade mailboxar från Outlook Web App.

Vi har skrivit en guide för hur man gör.

Öppna delad mailbox från Outlook Web App >>

1 - 10Next